Welkom

         bij de RAVU


De  RAVU  (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht)  biedt acute zorgverlening en ambulancevervoer in  de  provincie  Utrecht. 

Onze deskundige en professionele hulpverleners staan dag en nacht klaar om eerste hulp te verlenen en patiënten veilig te vervoeren. 

Door  continu  te  trainen  houden  wij  de  deskundigheid van  onze  professionals  op  hoog  niveau.

 

De nieuwste uitvoering van de Mercedes E – klasse ambulance  heeft een aantal opmerkelijke noviteiten:

De milieuvriendelijkste ambulance die in Nederland en Europa in gebruik is voor spoedeisend vervoer.
Het voertuig voldoet aan de Euro 5 milieunorm en kent een brandstofverbruik dat een factor twee (!) lager is dan de reguliere spoedambulances in Nederland. Dit wordt veroorzaakt door de gestroomlijnde vormgeving waardoor een uniek lage luchtweerstand ontstaat. Daarnaast is sprake van een bijzonder laag eigen gewicht door het gebruik van composietmaterialen.

De veiligste in Nederland rijdende spoedambulance door de toepassing van een reeks aan passieve en actieve veiligheidsfactoren.
Enkele voorbeelden: airbags rond het gehele lichaam voor chauffeur en passagier; actief veiligheidssysteem voor bescherming van voetgangers; noodremsystemen; crash-actieve veiligheidsgordels en hoofdsteunen. Om optimale patiëntveiligheid te waarborgen is het ambulance-interieur succesvol  aan de zwaarste dynamische testen onderworpen.

Zeer ergonomisch interieur dat voor patiënt en ambulancepersoneel het  vervoer zo comfortabel en gebruikersvriendelijk mogelijk maakt.
Enkele voorbeelden: wanden en kasten vervaardigd uit zachte, stootvriendelijke materialen met afgeronde hoeken; ramen in wanden en plafond zorgen voor een ruimtelijk en licht interieur;  de voornaamste medische materialen zijn vanuit de verpleegkundigenstoel bedienbaar;  zware medische materialen zijn zowel van binnen als van buitenaf bereikbaar.


foto_ambulance_ravu_sticker_custom
 
112