Nieuwe ambulancekleding

Ambulancehulpverleners krijgen nieuwe kleding! De huidige kleding heeft in de loop der tijd namelijk aan herkenbaarheid ingeboet. Veel andere sectoren dragen kleding die lijkt op die van de ambulancezorg.

 

azn1 

 

 

 

Ambulancehulpverleners krijgen nieuwe kleding! De huidige kleding heeft in de loop der tijd namelijk aan herkenbaarheid ingeboet. Veel andere sectoren dragen kleding die lijkt op die van de ambulancezorg. Ook het comfort was toe aan verbetering. Werk aan de winkel dus. De nieuwe ambulancekleding wordt op dit moment getest tijdens het dagelijkse ambulancewerk. De eerste geluiden zijn positief. 

Professionals in the lead
Al geruime tijd was er vanaf de werkvloer een luide roep om nieuwe ambulancekleding. Werkgevers, verenigd in Ambulancezorg Nederland (AZN), hebben hier gehoor aan gegeven. Er is een projectorganisatie opgezet bestaande uit meerdere werkgroepen met daarin functionarissen uit verschillende geledingen. Elk gremium had een eigen rol. De Klankbordgroep Kleding bestond bijvoorbeeld uit ambulanceverpleegkundigen en –chauffeurs die hun eigen Regionale Ambulance Voorziening (RAV) vertegenwoordigden. Voor AZN stond het als een paal boven water dat in dit traject de professionals in de lead zijn. De kleding is voor hen en daarom is hun stem zeer belangrijk.

Het kledingtraject is in volle gang. Kledingleverancier Wiltec heeft inmiddels verschillende RAV’s bezocht om kennis te maken, wensen en behoeften te bespreken en om de maten op te nemen van ambulancehulpverleners. De facilitair managers zijn momenteel in de lead. Zij zitten tot over hun oren in het optuigen van het logistieke proces voor hun RAV.

Meer weten? Lees deze kleding update op de website van de Ambulancezorg.

Kledingupdate